Задават се тежки дни за собственика на пистолета, с който бе простреляно

...
Задават се тежки дни за собственика на пистолета, с който бе простреляно
Коментари Харесай

Повдигат обвинение на собственика на пистолета, с който бе простреляно дете в Арбанаси

Задават се тежки дни за собственика на револвера, с който бе простреляно дете.

Районна прокуратура-Велико Търново е призовала притежателя на оръжието, с което беше простреляно дете в Арбанаси, за явяване в качеството на обвинен. Бизнесменът Димитър Бонзов ще би трябвало да се яви на 16 май.

Тогава ще бъде избрана и мярката му за неотклонение, оповестяват от прокуратурата. За случая е била известена и Дирекция за „ Социално подкрепяне “ – Велико Търново, отдел „ Закрила на детето “.

Районният прокурор Тихомир Шабов посочи, че е формирано досъдебно произвеждане за породена междинна телесна щета на малолетно лице и за държане на огнестрелно оръжие, което не е съхранявано по разпоредбите.

Инцидентът стана на 12 май в Арбанаси, по време на рожден ден. Тогава 11-годишно дете е простреляло с револвер „ Смит енд Уесън " 357, магнум, в дясното стъпало друго дете на 12 години.

Законно притежаваният револвер е оставен без контрол от притежателя му. Простреляното дете е оперирано във Великотърновската болница и няма заплаха за живота му. Собственикът на револвера бе арестуван за 24 часа, а след приключването им беше освободен, пише 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР